More ICT
Image default
Bedrijven

De ultrasoon methode

De ultrasoon methode is tegenwoordig een veel gebruikte methode voor het reinigen van metalen objecten, zoals objecten gemaakt van rvs. Dit komt doordat het heel grondig reinigt, zonder het metaal te beschadigen.

 

Geluidsgolven met lage frequentie

 

Ultrasoon reinigen heeft een hele unieke manier van reinigen, want het maakt namelijk gebruik van geluid om te reinigen. Het gaat hier dan om geluidsgolven met hele lage frequentie, dat niet door mensen waarneembaar is. Door het gebruik van geluidsgolven kan ultrasoon heel diep reinigen en zelfs tot in de poriën van het metaal doordringen, wat geen andere methode van reinigen kan.

 

Ultrasoonbadbestaat uit een bad, wat de ultrasoon bad word genoemd. De bad word gevuld met een speciale vloeistof, dat voor het ultrasoon bad is gemaakt. Deze reinigingsvloeistof is op waterbasis gemaakt en het is niet schadelijk. Wanneer het bad gevuld is, kan de metalen object zoals rvs erin gedaan worden. Het object moet wel helemaal ondergedompeld worden, zodat het goed gereinigd word. Als het object verzonken is komt het onder de druk van de ultrasoon te staan, dat bestaat uit geluid. De lage frequentie van het geluid zorgt voor mini implosies in het bad, dat een borstel effect veroorzaken. Zo word het object helemaal schoon, zonder het te beschadigen.

 

Deze methode van reinigen word dan ook door alle professionele bedrijven gebruikt voor het reinigen, omdat het snel en efficiënt is. Dit bespaart hun zo veel geld en tijd.

 

Polijsten van de objecten

 

Na het reinigen met ultrasoon is het de perfecte tijd, om ook gelijk te polijsten. Er zit namelijk helemaal geen vuil meer op het object, wat betekent dat het vuil niet erin gewreven kan worden. Voor hoogglans polijsten krijg je dan ook de beste resultaten, wanneer je dit doet nadat het gereinigd is met ultrasoon. Vooral rvs krijgt een hele mooie glans, wanneer het hoogglans gepolijst word, nadat het gereinigd is met ultrasoon.

 

Veel bedrijven bieden daarom ultrasoon reinigen en hoogglans polijsten in een pakket aan. Dit doen ze dan voor een combinatie prijs, wat lager uitvalt dan wanneer je beide diensten apart zou kopen. Vaak kiezen de mensen dan toch alleen voor de ultrasoon reinigen, omdat ze dat niet zelf thuis kunnen doen. Het hoogglans polijsten willen ze dan zelf thuis doen, omdat het goedkoper is. Dit valt meestal tegen en valt uiteindelijk duurder uit, omdat hoogglans polijsten heel moeilijk is. De vakmensen die het hoogglans polijsten doen, hebben dan ook vaak hiervoor een opleiding gevolgd.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/