More ICT
Image default
Winkelen

Stijltips voor solliciteren in Hong Kong

Ontmoeting tussen West en Oost

Hong Kong is een ontzettend bijzondere stad. De voormalige Engelse kolonie die in 1997 onderdeel van China werd onder het een land twee systemen idee is nog altijd een metropool waar de Chineze en Westerse cultuur elkaar ontmoeten. Dit maakt het een stad die erg aantrekkelijk is voor internationaal zakendoen en daardoor een economisch hart in Azië. Logischerwijs is er erg veel rijkdom in Hong Kong en trekt het vele zakenmensen en entrepreneurs aan. Het heeft een voordelig fiscaal klimaat wat het een perfecte plek voor je bedrijf maakt.

Om deze redenen is Hong Kong een fantastische plek om een baan te hebben maar tegelijkertijd is het krijgen van een baan in Hong Kong niet persé simpel. In dit artikel bespreken we de beste mogelijkheden om te werken in Hong Kong samen met de stijl van solliciteren die Hong Kong aanhoudt. Hong Kong staat vooral bekend om zijn bankwezen en zijn luxeproducten. Wanneer je in de financiën werkt kun je in Hong Kong relatief gemakkelijk een baan vinden. Het bankwezen zoekt altijd goede mensen en er wordt goed betaald. Je denkt mogelijk dat het noodzakelijk is om Chinees en Cantonees te leren maar dit valt heel erg mee. Over het algemeen is het Engels heel goed in Hong Kong. 

Professioneel gekleed

Iets wat wel heel erg belangrijk is, zeker voor de jongere sollicitanten, is dat je professioneel gekleed naar het interview gaat. In het westen is de bedrijfscultuur in de laatste jaren opvallend verschoven naar meer casual kleding en gedrag. Het cliché voorbeeld is natuurlijk google waar iedereen rondloopt in wat ze maar willen dragen, er glijbanen zijn en zitzakken en nog meer frivoliteiten. 

Deze cultuur bestaat niet in Hong Kong. Er wordt van je verwacht dat je professioneel gekleed naar de sollicitatie gaat. Dit betekent niet persé dat je in een saai zwart pak moet gaan. Je mag best een beetje stijl in je outfit verwerken. Ik ga altijd voor een mooie mix tussen casual en professional en probeer wat flair toe te voegen. Het pak waar ik in ga heeft altijd kleur en accenten die het uniek maken. Qua schoenen is een balans tussen casual en professioneel ook prima. Persoonlijk koos ik voor Van Bommel Schoenen. Houdt er natuurlijk ook rekening mee dat Hong Kong in de tropen ligt. In de zomer is het ongelofelijk heet in Hong Kong. Kies voor je pakken daarom een licht en ademend materiaal.

Voor meer info :