More ICT
Image default
Electronica en Computers

Computertafels, een zeer praktische oplossing voor in de woon- of computerkamer

Een computertafel is een ontzettend fijn meubelstuk voor het werken achter de desktop of laptop. Dit meubilair is hier speciaal voor ontworpen. Een speciale tafel voor de computer onderscheiden zich ten opzichte van een gewoon bureau met dat het beschikt over een uitschuifbare lade. Waarop u het toetsenbord en de muis kunt plaatsen. Dit uitschuifbare bord schuift u zo weer in. Hierdoor kunt u met een computertafel extra ruimte besparen. Waardoor u de ruimtebeleving van uw interieur kunt vergroten. Wij vertellen u meer over computertafels en haar praktisch nut in dit artikel. Lees vooral verder.

Lengte van een computertafel

Een computerbureau kunt in zeer uiteenlopende maten aanschaffen. De kleinste modellen zijn slechts 35 cm diep en 66cm lang. Dit is genoeg ruime om uw laptop te plaatsen, maar kan echter beperkend aanvoelen wanneer u achter een desktop zit met monitor. Voor een tweede monitor is er bij deze maatvoering computertafels absoluut geen plek. Daarvoor dient u een grotere maat te kopen. De grootste maat computertafels is 180cm-200cm. Dit is voldoende om twee monitoren neer te zetten wanneer u dat wenst. De tussenliggende maten geven meer ruimte om naast uw computer ook een boek te openen, of andere accessoires neer te leggen. Echter zijn deze ook te klein om meerdere monitoren te plaatsen.

Verschillende materialen

Waar de meeste computertafels van spaanplaat worden gemaakt, is dit niet de meest duurzame optie. Materialen zoals MDF hout, massief dennen en pvc bieden een betere levensduur van het meubelstuk. De meeste computerbureaus worden gemaakt van spaanplaat omdat dit een zeer goedkoop materiaal is. De meeste mensen willen namelijk niet teveel geld aan een computertafel uitgeven. Qua belasting is dit ook niet nodig. Een computertafel hoeft slechts enkele kilogrammen aan gewicht te dragen, waardoor spaanplaat een prima materiaal is om een goede computertafel van te maken.

Prijzen van een computertafel

De meeste prijzen van een computertafel beginnen bij ongeveer €50, wat uit kan lopen tot een zeer hoog bedrag, afhankelijk van het assortiment van de aanbieder dat u kunt vinden. Bij meubelwinkel Emob vindt je exemplaren tot €195.

Legplanken

Bijna alle computertafels bieden opbergruimte in de vorm van diverse lades of opbergplanken. Wanneer het planken betreft, zijn deze zo ingericht dat u hier ordners of mappen in kunt bewaren. Voor sommige modellen zullen de legplanken naar wens instelbaar zijn. Zodat u zelf kunt kiezen wat u op de legplanken legt. De lades van een computertafel zijn voorzien van een rolsysteem wat de lades makkelijk laat openen en dichtdoen. Meet een lock-systeem zodat u de lades niet te hard dichtgooit en het hout beschadigd.

Tafels op wielen

Wat erg praktisch is wanneer u geen vaste plek voor de computertape wil inrichten zijn de kantoortafels en computertafels op wielen. Deze verplaatst u makkelijk door uw kamers door de wieltjes. Hierdoor kunt u waar u maar wilt computeren. Een waardevolle toevoeging voor uw kantoor.

Wij hopen dat dit artikel u veel inzichten heeft kunnen geven over de verschillen tussen de modellen.