More ICT
Image default
Electronica en Computers

In Den Haag gaat men Glasvezel aanleggen

Dat glasvezelbekabeling de toekomst is, is al geweten door de grote meerderheid die er iets van af kent.  Meer en meer begint men eindelijk met het aanleggen van glasvezelbekabeling in verschillende steden.  Op vele plaatsen is nog altijd een koperen bekabeling terug te vinden, het nadeel hiervan is dat deze verbinding slechts bruikbaar is voor mensen die geen te hoge snelheden nodig hebben.  Het grote nadeel van koper dat het toch eventjes heeft geduurd dat de populariteit echt gestegen  is dat het aanleggen ervan veel meer kosten met zich meebrengt dan een koperen bekabeling en ook de installatie is veel moelijker voor  aan te leggen.

In Den Haag is  men alvast begonnen met  het uitbreiden van het reeds aanwezige glasvezelnetwerk.   In Ypenburg is men momenteel bezig met aanleggen van  het netwerk. De stad zelf investeerd hier niet in.     Bij elke nieuwbouw legt men nu direct glasvezel aan in Den Haag, in andere steden is is dit nog niet het geval, hier maakt men nog veel gebruik van een koperen bekabeling.

Bij het aanleggen van een bekabeling moet men verschillend gereedschap gebruiken dat enken en alleen gemaakt is voor  een bepaalde stap in het proces.  Als men bijvoorbeeld begint met glasvezel fusielassen zal men gebruik maken van een vlamboog. Dit gebruikt men als men 2 delen glasvezel aan elkaar wil vastmaken, met de vlamboog gaat men de bekabeling aan elkaar smelten.

 De populariteit van deze bekabeling begint nu sneller en sneller  te slaan, in het begin kende glasvezel geen snelle stijging door de hoge prijs die het met zich meebracht en omdat de bestand bekabeling nog altijd perfect werkte. Nu men ondertussen toch  weet dat glasvezel aanzienlijke sneller werkt dan zijn concurrent, de koperen bekabeling,  is men bezig met op zoveel mogelijk plaatsen deze soort bekabeling aan te leggen.

Voor meer info : http://www.optinet.nl/