More ICT
Image default
ZZP

Wat er komt kijken bij een domeinnaam registreren

Wat er komt kijken bij een domeinnaam registreren


Een domeinnaam registreer je omdat je graag een website wilt hebben. Een domeinnaam registreren kun je laten doen, maar het is niet noodzakelijk om dit te laten doen. Er zijn wereldwijd vele duizenden webhostingbedrijven waar je terecht kunt. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd geheel vrijblijvend een dergelijk bedrijf contacteren en je vraag voorleggen.

Waar op letten bij het registreren van een domeinnaam?


Als eerst verzin je een domeinnaam. Kies voor een relatief korte domeinnaam. Dit is voor bezoekers gemakkelijk, mochten ze rechtstreeks naar je website willen gaan. Je kunt je bedrijfsnaam in de domeinnaam verwerken, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een zoekwoord. Heb je een webshop in stoelen? Dan kun je bijvoorbeeld de domeinnaam goedkopestoelen.be registreren. Hierna kies je de extensie. Je kunt kiezen voor .be, .com, .nl, .net, .org, .de, .co.uk, et cetera. Vergeet ook niet om een webhostingpakket te kiezen.


Ik heb een domeinnaam en nu?


Een website laten maken of zelf een site maken is nu de vervolgstap. Eventueel kun je een icoontje op je site plaatsen met: under construction. Het zelf maken van een site is het goedkoopste, maar vergt wel kennis. Heb je weinig kennis van HTML, PHP of welke programmeertaal dan ook, dan bestaat de kans dat je een gammele site in elkaar zet. Dit soort sites zijn onveilig en kunnen een prooi zijn voor hackers. Kies als je zelf iets gaat bouwen voor een betrouwbaar platform. Een voorbeeld van zo’n platform is WordPress. Hier kun je zonder al te veel kennis van sites een relatief eenvoudige site maken.

Heb je grotere plannen met je site? Dan kun je het beste iemand inschakelen. Er zijn in Nederland en België duizenden mensen te vinden die zich het ontwikkelen van een site eigen hebben gemaakt. Het is dus zeker mogelijk om snel iemand te vinden die jou kan helpen.

 

Voor meer info : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/