More ICT
Image default
Internet marketing

Inzetten op linkbuilding in Nederland

Op digitaal vlak is Nederland een voorloper en gidsland. Dat is mooi, maar dat betekent ook dat de concurrentie op het vlak van linkbuilding in Nederland pittig is. Een goed doordachte en strategische aanpak wat betreft linkbuilding is dan ook nodig om succes te boeken.

Wat is linkbuilding ook al weer?

Of het nu om linkbuilding in Nederland gaat of niet, de techniek draait om het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website, waardoor je hoger gaat ranken in de zoekmachines. Hoe meer autoriteit een website heeft die naar je doorlinkt, hoe beter voor jouw resultaat. Linkbuilding is een belangrijke component om te scoren in bijvoorbeeld Google. Zet je linkbuilding goed in dan word je makkelijker gevonden, wat bijdraagt aan meer verkoop en een hogere omzet. Als je weet dat heel wat mensen niet verder kijken dan pagina 1 na het ingeven van een zoekopdracht, dan weet je meteen dat linkbuilding onmisbaar is.

 

Wat zijn de voordelen van linkbuilding in Nederland?

Doe je aan linkbuilding in Nederland, dan zijn daar aardig wat voordelen aan verbonden. Daarbij denken we aan:

  • Een betere positie in de zoekmachines wat voor meer traffic naar je website/webshop zorgt.
  • Naast waardevolle content vormen backlinks een belangrijke component waar Google rekening mee houdt. Ja, ook vandaag nog.
  • Relevante backlinks zorgen voor een natuurlijk linkprofiel wat ook weer gewaardeerd wordt.
  • Je krijgt er een hogere autoriteit mee. Meer kwalitatieve links zorgen voor geloofwaardigheid.

 

Nu, dit klinkt allemaal mooi en aardig, maar uiteindelijk zorgt linkbuilding in Nederland ervoor dat je een streep meer gaat verdienen. Het zit immers in de wet van de getallen. Hoe makkelijker je gevonden wordt, hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële kansen op verkoop. Reken maar dat meer bezoekers als je het een beetje goed aanpakt, een enorme invloed hebben op je omzet.

Laat linkbuilding niet links liggen

Hoewel linkbuilding al vaak ter discussie heeft gestaan, blijft het aantal relevante backlinks nog altijd een factor van betekenis voor Google. Linkbuilding is ook in Nederland een vak apart en een techniek die je maar beter strategisch aanpakt. Linkbuilding hoort simpelweg in je SEO-aanpak te zitten, waardoor je organisch beter gaat scoren in de zoekmachines. Er zijn honderden bewezen cases die aantonen dat linkbuilding ook vandaag nog werkt en voor heel wat succes kan zorgen.

Laat je linkbuilding over aan een specialist

Zelf aan het linkbuilden gaan? We raden het ten zeerste af. De algoritmes van de zoekmachines veranderen voortdurend en een klein foutje kan ervoor zorgen dat je helemaal naar beneden dondert in de rankings. Linkbuilding is een specialisme en laat je dan ook maar beter over aan een professional. Bij Link Optimizer zijn we al jaren thuis in linkbuilding voor de Nederlandse en Belgische markt. Als SEO & Linkbuilding specialist hebben we al honderden succesvolle campagnes opgezet met bewezen resultaten. Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en implementeren deze in de campagnes.

Meer weten over linkbuilding in Nederland?

Wil jij beter scoren in de zoekmachines bij zoekopdrachten vanuit Nederland? Bel ons of maak een afspraak. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden en zorgen voor een uitgewerkte en doordachte linkbuilding of SEO campagne op maat.

https://www.linkoptimizer.be/nl/linkbuilding/