More ICT
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van een korte regenjas

De voordelen van een korte regenjas

Bij regenjassen zijn er twee belangrijke overwegingen: functionaliteit en draagbaarheid. Qua functionaliteit biedt een lange regenjas doorgaans meer dekking dan een korte. Een korte regenjas is echter veel gemakkelijker mee te nemen, vooral als u licht reist. U kunt hem oprollen en in een rugzak of bagage stoppen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Daarom is een korte regenjas vaak de betere keuze voor wie een regenjas zoekt die zowel functioneel als draagbaar is.

Hij is gemakkelijker aan en uit te trekken

Iedereen die ooit heeft geprobeerd een strakke spijkerbroek aan te trekken weet dat ritsen frustrerend kunnen zijn. Knopen vereisen precisie en zijn soms moeilijk te plaatsen, terwijl drukknopen lastig te openen en te sluiten zijn. Ritsen daarentegen zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Gewoon uitlijnen en een simpele op-en-neer beweging is alles wat nodig is. En als het tijd is om ze uit te doen, hoef je niet te worstelen met kleine knopen of pietluttige drukknopen. Ritsen zorgen voor een soepele, moeiteloze manier van aan- en uitkleden. Bijgevolg zijn ze de ideale keuze voor wie zich zonder stress wil aan- en uitkleden. Het voordeel aan een korte regenjas heren, is dus ook dat je niet te maken hebt met een lange rits die ook nog eens dubbel kan gaan zitten.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat de onderkant van je broek nat wordt

Zoals elk kind weet, zijn plassen onweerstaanbaar. Er doorheen spetteren is een van de leukste onderdelen van een regenachtige dag. Maar, zoals elke ouder weet, kan het nat worden van je broek een enorm gedoe zijn. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen meer over te maken met de nieuwe Splash broek van Water-Babies. Deze ingenieuze broek is gemaakt van een waterbestendig materiaal dat je kleding beschermt tegen nat worden, terwijl je toch kunt genieten van al het plezier van een regenachtige dag. Dus laat uw kinderen maar los in de plassen – met de Splash-broek hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

 

Te gebruiken voor verschillende doeleinden

Een ander groot voordeel bij het dragen van een korte regenjas dames, is dat je deze jassen kunt gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het wandelen in de stad, maar dus ook wanneer je voornemens bent om iets actiefs te gaan doen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat dit met een lange regenjas tot over de knieën een stuk lastiger is en dus niet bepaald succesvol is.

 

Goed om te weten

Wel is het belangrijk bij het uitzoeken van een korte regenjas, dat je er rekening mee houdt waar je deze jas voor verwacht te gebruiken. Het nadeel aan een korte regenjas is namelijk, dat je het risico loopt dat je broek wel nat wordt. Vooral wanneer je met de fiets of scooter gaat, is een lange regenjas of een regenbroek in aanvulling op een korte jas zeker een aanrader. Je hebt er natuurlijk nog niets aan wanneer je over bent en de bovenkant van je broek is zijknat.