More ICT
Image default
Mode en Kleding

Welk leer bij een laptoptas?

Zodra u een lederen businesstas wilt kopen, moet u overwegen of u glad of suède leder wilt. Glad leer is de glanzende versie, die relatief glad is en slechts enkele poriën in de huid heeft. Suèdeleer daarentegen heeft kleine vezels die zorgen voor een fluweelachtig oppervlak. Als u met uw hand over het suède leder loopt, zult u een verschil in kleur opmerken en kunt u het merkteken achteraf nog steeds zien. Beide soorten leer hebben positieve en negatieve aspecten, zodat de beslissing steeds meer afhangt van uw verbeelding.

Glad leer is in principe de bovenzijde van de huid, die voor het looien onthaard wordt – als er een huid beschikbaar is. Daarna wordt de huid gestabiliseerd en duurzaam gemaakt met verschillende bruiningsmiddelen. Achteraf kun je nog steeds poriën, huidstructuren of andere subtiliteiten zien, zodat de naam glad leer niet helemaal recht doet aan de conditie ervan. Vooral bij reptielen- of visleer kun je de schubben nog zien, die ook nog eens glad aanvoelen.

Suèdeleer wordt ook vaak suède genoemd, omdat het meestal de huid van herten, reeën of andere vrije dieren is. Tijdens hun leven in het wild krijgen deze dieren vaak verwondingen, littekens of steken. Daarom wordt suèdeleer gemaakt van de vleeszijde van de huid, zodat de onvolkomenheden niet merkbaar zijn. De huid wordt vervolgens op dezelfde manier verwerkt als glad leer, wat resulteert in een robuust en duurzaam leer. Het grote verschil zit hem echter in de kleine vezels die het leer een soepele kwaliteit geven. Ook bij laptoptassen zien de vezels er kwalitatief hoogwaardig uit en geven ze dat bepaalde iets. Als u voor deze optie kiest, moet u weten dat suèdeleer meer zorg nodig heeft en moeilijker te reinigen is.

Wij raden u aan om altijd glad leer te gebruiken voor uw businesstas, omdat het een handelsartikel is. Als u bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reist, moet u af en toe uw tas op de vuile vloer zetten. Of als je het dagelijks nodig hebt, zal de laptoptas automatisch last hebben van slijtage. Glad leer is bestand tegen een dergelijke belasting en is achteraf gemakkelijk te reinigen. Bij suèdeleer kunnen er snel lelijke vlekken ontstaan, die je niet gemakkelijk kunt wegwerken.