More ICT
Image default
Auto

Privé een zakelijke auto gebruiken

Bij privégebruik bij een auto van de zaak krijg je te maken met bijtelling. Deze is afhankelijk van de uitstoot van de auto. Hoe zuiniger de auto, hoe minder je betaalt aan bijtelling. Als je de zakelijke auto veel privé gebruikt, zou het een optie kunnen zijn om te kijken naar het particulier leasen van een auto. Wanneer je zelf een auto least, heb je namelijk niet te maken met bijtelling. 

Kilometers bijbetalen

Waar je wel op moet letten bij het leasen van een auto is de kilometrage. Bij leasecontracten is er sprake van een maximaal aantal kilometers die je per jaar mag rijden. Dit kan heel erg verschillen. De ene maatschappij biedt bijvoorbeeld een contract aan met 15.000 kilometers, terwijl een andere 20.000 toestaat. Als je veel rijdt is het belangrijk dat de gereden kilometers binnen de limiet vallen. Elke kilometer die je extra rijdt kost je geld. Hoeveel geld dit per kilometer kost is afhankelijk van de lease auto. 

Distributie van de kilometers over het jaar

Naast het aantal kilometers is ook de distributie van deze kilometers over het jaar van belang. Er zijn leasemaatschappijen die een totaal aantal kilometers per jaar toestaan, maar vervolgens per drie maanden kijken naar de kilometers die afgelegd zijn. Dit betekent dat het totaal aantal kilometers door vier wordt gedeeld. Ben je in het kwartaal over een vierde van de totale kilometers gegaan, zul je voor elke overschreden kilometer geld moet betalen zonder dat dit hoeft te betekenen dat je de maximale kilometers per jaar hebt gehaald.

Goedkope lease auto Wil je zo goedkoop mogelijk leasen? Dan is het raadzaam om goed uit te zoeken waar je het voordeligste terecht kunt. Via het wereld wijde web zijn vele tientallen bedrijven te vinden waar je kunt leasen. Door deze te vergelijken kun je snel zien wie het goedkoopst is. Staar je alleen niet blind op de prijs, maar kijk ook goed naar de voorwaarden

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl