More ICT
Image default
Auto

Lease auto of koopauto?

Een auto aanschaffen kan op verschillende manieren. Heb je zelf genoeg middelen, dan kan je er een kopen. Heb je geen eigen geld, dan zou je bij de bank geld kunnen lenen. Dat kost rente. Je kan ook een bij een autobedrijf een auto leasen. Je betaalt per maand een bedrag en de garage zorgt voor de auto, onderhoud, administratie en andere zaken. Als je geen tijd aan de auto wilt besteden is dat een goed alternatief voor kopen. Leasen is waarschijnlijk ook voordeliger dan eerst een lening bij de bank afsluiten. Bij een leaseauto kun je na afloop van je contract alsnog de auto kopen.

Wat heb je ervoor? Je hebt dan een auto die het altijd doet. Als er wat mee is, ben je verzekerd van een vervangauto. Verder vallen de kosten mee, als je kijkt naar welke auto je wil. Een uitgebreid of groot model of een zuinige auto bepaalt mede de maandprijs. Ook is de energiezuinigheid van groot belang. Verder maakt het uit welke soort leasen je wilt. Bij het operational leasen, de meest bekende vorm van leasen, zorgt het autobedrijf voor alles. Je kunt alles goed vergelijken op internet of bij bedrijven in je buurt. Een andere manier is financial leasen. Je ben dan economisch wel de eigenaar, maar de leasemaatschappij is juridisch eigenaar.

Goedkoop auto leasen: neem een occasion Een tweede hands auto kun je tegenwoordig ook leasen. De grootste afschrijving heeft meestal al plaatsgevonden en daardoor zal de maandprijs lager zijn dan bij een nieuwe auto. Je hebt dan misschien een verouderd model, maar de meeste occasions hebben nog niet veel kilometers op te teller. Dit is ook een manier om goedkoop een auto te leasen. Het maakt dan wel uit of de auto veel brandstof verbruikt. Dan kan het toch wat duurder uitvallen

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl