More ICT
Image default
Auto

Wat is voordeliger: een auto leasen of kopen?

Heb je binnenkort een nieuwe auto nodig, en twijfel je nog over het kopen van een auto, of het leasen van een auto? Wij leggen je hier kort uit wat het leasen van een auto precies inhoudt, en wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van het kopen van een auto. Lees verder als je hier meer over wilt weten.

Een auto kopen

Een groot nadeel van het kopen van een auto, is dat je bij aanschaf hiervan in één keer een groot bedrag moet neerleggen. Niet iedereen heeft zo’n groot bedrag op zijn rekening. Daarnaast liggen je maandelijkse lasten vaak hoger wanneer je een auto koopt. Wanneer je zelf een auto koopt rij je ook vaak voor een langere tijd in dezelfde auto rond. Wanneer je dan je auto na een tijdje weer wilt verkopen, kan dit best lastig zijn omdat het model al wat ouder is. Bij een lease auto heb je hier weer geen last van. Een groot voordeel van een lease auto is namelijk dat je maandelijkse lasten lager liggen en dat je vaak in een nieuw model rond kan rijden. Het kost je weinig moeite om vervolgens weer van je auto af te komen. Wanneer je ergens werkt kun je wellicht een bedrijfsauto leasen.

Een bedrijfsauto leasen

Een van de grootste kostenposten van het rijden in een auto is de brandstof die je verbruikt. Hier betaal je vaak grote bedragen voor. Wanneer je een auto gaat leasen wordt je brandstofverbruik echter vergoedt, je hoeft dit dus zelf niet te betalen. Dit geldt overigens wel over het algemeen alleen binnen Nederland. Ga je dus in het buitenland met je lease auto rijden, dan betaal je wel gewoon zelf je brandstofverbruik. Een ander voordeel is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Wanneer je zelf een auto koopt moet je dit wel betalen. Ook hoef je niet te betalen voor wegenhulp of vervangend vervoer.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl