More ICT
Image default
Financieel

Tips voor een persoonlijke lening

Ben je van plan geld te lenen voor het betalen van bijvoorbeeld een tweedehands auto, fiets of studie? Dan kunnen de volgende tips voor een persoonlijke lening wellicht van pas komen. Lees ze goed door voordat je geld gaat lenen.

Tip 1: maak gebruik van een lening simulatie

Het is altijd aan te raden een lening simulatie te doen. Hiermee wordt duidelijk hoeveel geld je kunt lenen, maar ook hoe lang je erover zult doen om het geleende geld terug te betalen. Dit inzicht is heel belangrijk. Lenen doe je immers niet zomaar en het is goed om van tevoren te weten hoelang je met de lening bezig zult zijn.

Tip 2: geld lenen kost geld

Vergeet nooit dat geld lenen ook geld kost. Lenen is niet gratis, dus doe het niet als het niet nodig is. Dat brengt ons meteen bij tip nummer 3.

Tip 3: is het 100% nodig?

Is het echt nodig om een persoonlijke lening af te sluiten? Het antwoord op deze vraag is nee als je bijvoorbeeld al genoeg geld gespaard hebt. Wanneer je er wel voor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten, maak dan gebruik van een lening simulatie zoals in tip 1 is besproken.

Het zijn maar drie kleine tips, maar toch kunnen ze heel belangrijk zijn wanneer jij geld gaat lenen. Het is een belangrijke beslissing, neem er dan ook de tijd voor om er goed over na te denken.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/