More ICT
Image default
Internet marketing

Wat er op dit moment in marketing moet veranderen…


basisboek online marketing 

…zodat het later gemakkelijk is om uit de storm te zwemmen

Jij en ik zitten in een perfecte stormsituatie. De wereld zal veranderen en zal niet hetzelfde zijn, hoe hard hij ook klinkt. Natuurlijk zal de epidemie in het verleden blijven, zullen we het hoofd bieden en zullen we voortleven, maar mensen zullen zeker een nieuwe houding en reflexen hebben.

Misschien stoppen we met het schudden van handen, vermijden we massa-evenementen, wennen we aan thuiswerken en vervangen deurknoppen contactloze knoppen (ons businesscentrum heeft al dergelijke knoppen).

Alles wordt getransformeerd en marketing is geen uitzondering. Als het bedrijf zijn marketing nu niet begint te veranderen, heeft het later geen zin. Niemand had kunnen voorspellen dat we met zo’n crisis zouden worden geconfronteerd. Om er zonder grote verliezen uit te komen, moeten daarom snel beslissingen worden genomen en moet er dringend worden gehandeld.

In maart zagen we een stijging van de advertentiekosten op Facebook, toen de kosten van klikken op advertenties ’s nachts met 25% stegen. Ik moest nadenken over hoe ik campagnes moest aanpassen, wat ik moest promoten, om daar geen extra geld in te steken. In de nabije toekomst gaan we de blog opnieuw lanceren om deze nog sterker te maken en meer leads uit artikelen aan te trekken.

Zoals een zeer bekende politicus zegt, is er geen tijd om te slingeren. Marketing moet nu worden getransformeerd, zodat we later gemakkelijk uit de storm kunnen komen.

Hoe de ideale marketing van de toekomst eruit ziet

Laten we eens kijken naar de principes waarop de ideale marketing van de toekomst zal worden gebouwd. Er zal meer vraag zijn naar promotietools die al of bijna al deze functies hebben. Ze zullen de beste efficiëntie tonen in de regeling “geïnvesteerde middelen – resultaat”.

Alles staat online: zelfs wanneer de quarantaine wordt opgeheven, zullen we offline voorzichtig behandelen – “wat als nog een keer?”. Online is niet afhankelijk van wat er op straat gebeurt, het kan vrijwel zonder grenzen schalen.

Lage prijs en lage volatiliteit (idealiter gratis toegang): de promotiekosten zullen niet onverwacht stijgen en de prijsstijgingen zijn over het algemeen voorspelbaar. Naar het verhaal dat overdag de advertentiekosten op FB met 25% stegen na de val van de roebel.

Grote dekking: dekking kan worden geregeld, desgewenst kunt u meerdere doelgroepen tegelijk ‘dekken’.

Targeting: het is gemakkelijk om activiteiten op de juiste doelgroep te richten.

Lage instapdrempel: de tool is gemakkelijk te leren, iedereen kan hem op elk moment gebruiken, geen lange training vereist.

Transformatie: snelle aanpassing aan de huidige agenda. Virus, afgelegen locatie, crisis of economische groei – berichten die van het merk komen, kunnen worden opgenomen in wat er op de markt gebeurt.

Hoog pragmatisch rendement op elke actie: op de voorgrond is niet het proces, maar het resultaat. Minder doen, maar efficiënter. Dit jaar begonnen velen factoren te noemen die praktisch niet eerder klonken. Ze gaan allemaal over een zeer hoog pragmatisme: je moet energie besteden aan kwaliteit, niet aan kwantiteit. Focus op belangrijke publicaties, niet op volume. Waarom een ​​relatie voorbereiden voor de toekomst, die u misschien niet zult zien? Doe vandaag wat morgen resultaat zal opleveren. Maar investeer er 100% in.

Een sterke band opbouwen met de consument: impact op reputatie, klantvertrouwen.

Een plaats innemen in het hoofd van de klant is misschien wel het belangrijkste doel van een merk. Met behulp van bekende boodschappen in de supermarkt wordt het steeds moeilijker om klanten aan te trekken: mensen hebben heel goed een “reclamebarrière” leren bouwen. Je kunt ‘een plaats innemen’ in de geest van de consument, maar er is kunstvliegen – om de consument verliefd te laten worden op het merk.

Marketingtools die u in een crisis kunnen redden. Tools die overeenkomen met de ideale parameters die ik in het vorige hoofdstuk heb genoemd. Iets dat nu kan worden geïmplementeerd in marketing, om niet te verdrinken in de nabije toekomst.

Gebruikers delen hun indrukken van het product en ontvangen een bonus, zoals korting of krediet als iemand via hun link komt. Het systeem wordt al behoorlijk actief gebruikt, maar als je het nog niet hebt, bedenk dan in welk formaat het kan worden geïmplementeerd.

 Ingang voor werknemers

Bereikt zijn publiek via de hoofden van andere bedrijven. Zo spreek je onder bepaalde voorwaarden met de ondernemer af dat al zijn medewerkers korting krijgen op jouw product. Hij doet een aanbod aan zijn personeel en u krijgt nieuwe klanten. Er is een gemakkelijkere manier – om samenwerking te starten met speciale aggregators van bedrijfskortingsprogramma’s.

Zakelijke partnerschappen.

Veel bedrijven hebben een enorm klantenbestand – banken, betalingssystemen, enorme online platforms. Velen van hen vinden het niet erg om extra inkomsten te genereren met deze bron. In het eenvoudigste geval lijkt dit model op het werken met CPA-betalingen. Het bedrijf dat de database bezit, mailt met uw promotiecode naar zijn klanten. De mailinglijst bevat tags die precies bepalen hoeveel mensen van deze partner uw klanten zijn geworden. Voor elke lead betaal je een beloning. Maar ik hou meer van de andere versie, wanneer je de eigenaar van de database niet in zijn pure vorm betaalt, maar het product koopt en het overdraagt ​​aan aangetrokken klanten.

Bedrijven verenigen zich en geven hun klanten verschillende bonussen. Nogmaals, bedrijven wisselen databases uit en iedereen blijft in het duister: een persoon heeft veel “goodies” en merken kunnen nieuwe gebruikers krijgen. Hier is het belangrijk om te bedenken met wie het winstgevend is om samen te werken, hoe mensen te stimuleren, in hoeverre dergelijke bonussen over het algemeen in staat zullen zijn om klanten aan te trekken.

Microbloggers en beroemdheden.

Geef je product aan bloggers, vraag hen om een ​​eerlijke recensie te schrijven. Van de 100 zal 2 antwoorden, maar het zal nog steeds een resultaat hebben. Nu is de trend voor microbloggers – influencers met een klein publiek. Ze zijn minder verwend, meer bereid om nieuwe producten te testen. Er zijn reële kansen om gratis te onderhandelen – simpelweg door het verstrekken van productmonsters ter beoordeling.

Online evenementen.

Dit is wat we de afgelopen maand hebben gedaan. Alle offline evenementen worden geannuleerd, nu alleen online.

 Alle vormen van contentmarketing.

Alleen verhalen weten hoe ze de reclamebarrière kunnen doorbreken, dus alles wat met contentmarketing te maken heeft, moet op de voorgrond worden geplaatst: boeken, webinars, blogs, YouTube-kanalen, Instagram, mediapublicaties, blogs, enzovoort. Deze tools kunnen interesse wekken, merkattitudes opbouwen en een hoge mate van betrokkenheid en vertrouwen genereren. Geen enkele andere advertentie heeft deze kenmerken.

Persoonlijk merk.

In veel branches presteert een persoonlijk merk soms beter dan wat dan ook. In sommige gevallen is het de enige echte verkooptool. Dit geldt voor alle soorten consulting, maar niet alleen. Het persoonlijke merk moet opnieuw door verschillende inhoudsverhalen worden gepompt: toespraken, webinars, boeken, sociale netwerken, media. Tegelijkertijd is het proces van het ontwikkelen van een persoonlijk merk tegelijkertijd het promoten van diensten en verkopen.

Wat hebben al deze tools gemeen? Directe reclame vermijden. Hier gaat alles over online, over partnerschappen en over inhoud. Het is tijd om samen te werken, elkaar te helpen, nieuwe manieren te zoeken.

Cumulatief effect

Mediapublicaties brengen altijd verkeer. Zelfs artikelen die een jaar geleden uitkwamen, werken voor u. Laten we zeggen dat er 50 aanvragen zijn ontvangen in de eerste dagen na publicatie van het artikel en volgende maand – 4 aanvragen. Weer een maand later, 2 aanvragen. Het effect houdt jaren aan en als we alle publicaties samenvoegen, zien we een groot cumulatief effect – zo’n verkoopcurve die onder een hoek van ongeveer 30 graden gaat.

Vertrouwen en reputatie

Goede media-inhoud doorbreekt die advertentiebarrière: het is voor een merk gemakkelijker om in de hersenen van de consument te komen. Dit is hoe onze psyche werkt: hoe meer we weten, hoe meer we vertrouwen. Het vertrouwen van een groot aantal mensen wordt getransformeerd in een reputatie.

Het is beter om te kopen bij degenen die ze kennen. Van degenen die ze kennen, kopen ze meer.

Gevolgtrekking

Ik denk dat het nu het moment is om je focus te verleggen en je houding ten opzichte van marketing te heroverwegen. Introduceer nieuwe dingen, probeer tools waar je eerder niet in geloofde. Genereer meer coole inhoud, verminder de gebruikelijke uitgavenposten, herverdeel ze in andere richtingen. Creëer samenwerkingen, help elkaar, praat meer over jezelf. Dan kom je zeker uit deze crisis en zet je misschien zelfs de moeilijkheden in je voordeel.

 belajar instagram marketing

https://marketingbook.shop/