More ICT
Image default
Architectuur

Wat is het voordeel van lichtstraten?

We horen steeds meer van lichtstraten en moderne woningen worden steeds vaker met een lichtstraat opgeleverd. Wat is het toch nou dat lichtstraten zo populair maakt tegenwoordig?

Zonlicht

Het antwoord is eigenlijk heel simpel en dit is zonlicht. Van licht worden we vrolijker en met licht bedoel ik het licht dat van de zon afkomt dus zonlicht. Hoe meer licht er in de woning is hoe vrolijker we worden. In de zomer zijn we daarom veel vrolijker dan in de winter. Als mensen hebben we zoals planten zonlicht nodig en dit is het geval met bijna alles wat leeft. Door de jaren heen is het dan ook duidelijk geworden dat meer licht in de woningen mensen vrolijker maakt.

Grote raampartijen

Door deze ontdekking worden woningen en zelfs kantoren met grote raampartijen gebouwd. Toch was dit niet goed genoeg want door de dag heen veranderd de stand van de zon en hierdoor komt er aan de een kant minder licht naar binnen. De oplossing hiervoor zijn lichtstraten want het wordt op het dak geplaatst. Zo komt er dus de hele dag zonlicht naar binnen ongeacht de stand van de zon. Zo heb je van zonsopgang tot zonsondergang licht in het huis.

niekroos.nl

luminusdak.nl

velux.nl

Voor meer info :