More ICT
Image default
Woning en Tuin

Gebruik maken van landschapsarchitectuur

Gebruik maken van landschapsarchitectuur Het landschap ziet er door het hele land anders uit. Je hebt plekken met veel bebouwing maar er zijn ook uitgestrekte groengebieden te vinden. Om ervoor te zorgen dat alles goed bij elkaar past en natuur en mens in harmonie met elkaar kunnen leven wordt landschapsarchitectuur ingezet.

Harmonieus landschap

Landschapsarchitectuur is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat het geen rommeltje wordt, zowel letterlijk als figuurlijk. Architectenbureau BTL kan ook advies geven op dit gebied. Zo wordt gekeken naar de wensen van mensen die in een bepaald gebied wonen maar ook naar degenen die opdracht geven om eventuele veranderingen toe te passen. De aanwezigheid van groen is een belangrijke zaak in het landschap. Dit verhoogt het woongenot maar is tevens van essentieel belang voor mens en dier om gezond te kunnen leven.

Evenwicht tussen natuur en mens

BTL Advies heeft de nodige kennis op het gebied van natuur vormgeven. Zo wordt gezocht naar een evenwicht tussen de natuur en de menselijke behoefte. Deze verandert in de loop der tijd en daar wordt het advies op aangepast.

 

Aantrekkelijke woonomgeving

Daarnaast wordt gekeken naar een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Deze kan ook veranderen in de loop der jaren, afhankelijk van de mensen die er wonen. Wordt de bevolking ouder dan veranderen daarmee de behoeften en kan de omgeving daarop aangepast worden zonder dat dit een bedreiging voor de natuur vormt.

Planten, mensen en bebouwing gaan samen

BTL heeft de expertise om de juiste beplanting aan te (laten) leggen op plekken waar deze past en goed uit de verf komt. Daarnaast kijken ze naar alle mogelijkheden op het gebied van de infrastructuur. Zo wordt de natuur op de juiste manier gecombineerd met de behoefte van de mens en krijgt het landschap een fraai uiterlijk door goede architectuurplannen. Daarbij staat een groene omgeving hoog in het vaandel. 

Voor meer info :