More ICT
Image default
Woning en Tuin

Mierennest bestrijden

Mieren bestrijden is geen gemakkelijke klus, want deze beestjes zijn ons vaak te slim af. Het begint dan ook bij het verwijderen van de mierennest. De werksters proberen het nest steeds meer uit te breiden. Dit doen ze door regelmatig op zoek te gaan naar voedsel voor hun kolonie. Voor ons betekent dat dus extra goed opletten, want ondanks deze mieren heel graag aan ons voedsel komen, brengen ze ook nog eens verschillende bacteriën met zich mee. Hoe kom je dus zo snel mogelijk af van je mierennest? Door de hulp van Beestjes Kwijt in te schakelen!

Hoe ontstaat een mierennest?

Een mierennest ontstaat wanneer de mierenkoningin besluit een nest in je tuin te leggen. Wanneer ze haar veilige en aantrekkelijke plekje heeft gevonden, graaft ze ruimtes om haar eitjes in kwijt te kunnen. Wanneer de eitjes uitkomen, ontstaan werksters, ook wel werkmieren genoemd. Dit omdat ze aan de slag gaan met een aantal taken zoals het uitbreiden van het nest door nieuwe wegen te graven. Daarnaast gaan zij opzoek naar voedsel en verdedigen zij de mierennest wanneer er gevaar optreedt. 

Waarom is het belangrijk om een mierennest te verwijderen?

Ondanks de mieren veel bacteriën met zich mee brengen, zijn ze ook nog eens erg vervelend en vies. Vooral in de warme zomermaanden kun je behoorlijk last krijgen van een groep mieren. Het nest wordt steeds groter en groter. Bovendien worden de werksters actief en trekken er voortdurend op uit om voedsel te zoeken. Dit is de periode dat ze dan ook bij jou op bezoek komen om wat hapjes en drankjes te stelen. 

Wat kun je zelf al doen om het mierennest te verwijderen?

Een mierennest aanpakken is erg lastig als je niet weet waar het nest zich precies bevindt. Waar zit hun kolonie verstopt en hoe groot is het nest al? Zit het nest in de grond gegraven of hebben de mieren een nest in een spouwmuur gemaakt? Heb je het nest gevonden dan kun je het volgende proberen

  • Kokend water gieten en hopen dat alle mieren sterven

  • Je zet een lokdoosje neer in de hoop dat ze er op afkomen.

Vaak geven deze methodes maar een tijdelijke oplossing en bereik je dus niet het gewenste resultaat. Het is dan ook raadzaam om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Bij Beestjes Kwijt beschikken we over een groot netwerk van ongediertebestrijders. Zo zit er ook zeker een bestrijder uit jouw buurt erbij zodat je snel van je mieren probleem bent verholpen. 

Wat kan een professionele mieren bestrijder voor mij betekenen?

Een mieren expert onderzoekt eerst het ernst van de probleem. Op basis van zijn inspectie kiest de mieren bestrijder of hij het nest gaat bestrijden met insecticide of met een lokaasgel. Dit hangt natuurlijk ook af van waar het nest zich bevindt. Want wist je dat een mierennest die zich binnen bevindt, ook anders aangepakt moet worden? Alleen daarom is het erg belangrijk om een expert in te schakelen zodat je zeker weet dat je van je probleem bent verholpen. Na de behandeling krijg je adviezen mee hoe je mieren kunt voorkomen.

Neem direct contact op met jouw lokale mieren bestrijder 

Heb je last van een mierennest? Neem dan direct contact met ons op door te mailen of te bellen. Jouw lokale ongediertebestrijder doet er alles aan om het nest op een zo veilige en professionele manier te verwijderen. Ook voor een prijsindicatie kun je contact opnemen met Beestjes Kwijt

https://beestjeskwijt.be/