More ICT
Image default
Woning en Tuin

In steeds meer huizen worden lichtstraten geplaatst

Steeds meer mensen in Nederland krijgen hoe belangrijk natuurlijk licht voor ons is en welke effecten het op ons heeft. Ga maar eens na in de winter wanneer het sneller donker wordt zijn mensen vaker depressief dan in de zomer waarin het langer licht is.

Uit diverse onderzoeken is het dan ook gebleken dat mensen in de winter vaker depressief zijn. Het komt niet alleen door de korte dagen maar doordat het ook buiten koud is. We worden niet depressief van de kou maar het speelt wel een rol. Door de kou gaan we minder naar buiten en zien we dus minder natuurlijk licht. Hier is er wel een oplossing voor en hier kiezen steeds meer mensen voor. Door lichtstraten is het namelijk mogelijk om natuurlijk licht naar binnen te laten.

Een stukje van het dak wordt verwijderd en daar word de lichtstraat geplaatst. Doordat lichtstraten uit glas bestaat komt de licht er doorheen en zo heb je de hele dag door licht. Ook in de korte winterdagen komt er natuurlijk licht naar binnen namelijk zonlicht. Zonlicht is dan ook een grote bron van vitamine D voor ons. Het is gek dat zo iets als lichtstraten effect hebben op ons gezondheid maar het is wel zo.

Voor meer info :