More ICT
Image default
Verbouwen

Ramen deuren Antwerpen

 

Het vervangen van ramen en, in mindere mate, deuren, staat bovenaan de “to-do” lijst van veel decorateurs. U kunt dit relatief eenvoudig doen. Maar belangrijker is dat u bij het vervangen van ramen het isolatievermogen van uw woning aanzienlijk kunt verbeteren.

 

Als de woning die je koopt van enkellaags glas is, kun je het beste overstappen op HR-glas, mits het profiel dit toelaat. Voor material als aluminium en PVC is het niet moeilijk. Bij hout moet u vooral controleren of de ramen sterk genoeg zijn om het gewicht te verdragen. Een andere optie is het installeren van hulpvensters. Het glas wordt dan van binnen of van buiten op de bestaande ramen geplaatst. Dit kan door deze te plakken of aan te spannen. Nadeel is dat er condens- en/of stofproblemen ontstaan.

 

Met hoogrendementsglas behaalt u nu een isolatiewaarde van circa 1,0 W/m²K. Natuurlijk kunnen drie lagen glas worden gebruikt om het beter te doen, tot 0,6 W/m²K. Belangrijk om te weten is dat de isolatiewaarde van raamprofielen net zo belangrijk is als glas. De waarde van profielen is immers altijd slechter dan glas. Hout en PVC hebben een betere isolatie dan aluminium. Het opknappen van buitenschrijnwerk vergt veel budget, maar u komt wel in aanmerking voor enkele premies. Als u ervoor kiest om nieuwe deuren en ramen in bestaande openingen te plaatsen, let dan op overstromingspreventie. Dit voorkomt dat vocht zich ophoopt in de spouw.

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0013-ramen-en-deuren-Antwerpen.html   Ramen deuren Antwerpen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/