More ICT
Image default
Aanbiedingen

Meest gestelde vragen over het worden van een personal trainer?

Fitness is de afgelopen jaren uitgegroeid tot nummer één sport. Steeds meer mensen vinden een gezonde leefstijl belangrijk en willen aan hun lichaam werken. Door de groei van deze sport is er ook een groei naar vraag gekomen naar personal trainers. Veel mensen weten niet goed wat zij moeten doen in de sportschool of aan oefeningen en een personal trainer kan daarbij helpen. Door de stijgende vraag naar personal trainers moet er ook aanbod komen. Het aanbod is groeiende maar er liggen voor jou nog steeds kansen om een succesvol personal trainer te worden. Hoe wordt je nu een personal trainer en waar je moet je nu op letten? Deze vragen worden verder behandeld net als andere veel gestelde vragen over het worden van een personal trainer.

Heb je een diploma nodig?

Nee officieel niet, maar het wordt afgeraden om zonder opleiding of cursus klanten te gaan trainen. Je bent verantwoordelijk als personal trainer voor de gezondheid van je klanten, en het is dus belangrijk dat je weet waar je het over hebt om gezondheidsproblemen en blessures te voorkomen. Het is verstandig om de fitnesstrainer A en mogelijk daarbij B in ieder geval te hebben gevolgd. Deze opleidingen geven je alle basiskennis die je nodig hebt.

Waar kan je de opleidingen volgen?

Het is mogelijk om het in de grote steden van Nederland, zoals Rotterdam, Utrecht en Amsterdam de opleidingen te volgen. Het is ook mogelijk om de opleidingen te volgen in België. Zo kan je een personal trainer opleiding Antwerpen volgen. Zoals je ziet kan je overal de opleidingen volgen, het is ook mogelijk om de opleidingen naast klassikaal online te volgen. Door online de studie te volgen hoef je dus ook geen afstanden te reizen om de benodigde informatie binnen te halen.

Wat houdt de baan in?

Een personal trainer helpt mensen met het halen van doelen. Dit kunnen doelen zijn als afvallen, meer spiermassa of een betere conditie. Een personal trainer begeleid mensen met bewegen en kan ook bewegingsschema’s en voedingsschema’s opstellen voor de desbetreffende persoon. Een personal trainer doet dit door te motiveren en te inspireren. Het vak personal trainer bestaat ook vaak uit ondersteuning en het zijn van een vertrouwenspersoon. Als personal trainer moet je een luisteren oor hebben voor de problemen van je klant en kan je zodoende daar ook mee helpen. Een personal trainer kan iemands leven echt veranderen.

Wat verdient een personal trainer?

Met de baan als personal trainer kan je een mooi salaris mee verdienen. Zo kan je in loondienst met zekerheid al een bedrag tussen de 1900 en 2900 euro verdienen. Dit bedrag ligt erg uiteen en dit komt omdat je meer gaat verdienen als je meer ervaring en kennis hebt. Als je voor je zelf gaat beginnen kan je natuurlijk meer geld gaan verdienen, maar er is wel meer onzekerheid hierbij.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Het lijkt er niet op dat de vraag naar personal trainers de komende jaren zal gaan dalen. De populariteit van fitness is nog steeds hetzelfde dus de baan als personal trainer heeft nog zeker een mooie toekomst voor zich. Wel valt er in de verwachting dat standaard personal trainers minder interessant gaan zijn, en dat je je als personal trainer moet onderscheiden met ander aanbod.