More ICT
Image default
Aanbiedingen

Voorjaarsschoonmaak: het geheim van oma

auto waarde belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Het is lente! Dit betekent meer zonlicht, kleurrijke bomen, tijd op het terras en algeheel geluk. Traditioneel begon men eind maart met de voorjaarsschoonmaak. Niet alleen uw huis en tuin kunnen worden veranderd, maar ook uw auto kan genieten van de lente. Om onze auto weer volledig kogelvrij te maken klopten we op de deur van onze grootouders. Met een kop koffie en (veel) taarten en koekjes vroegen we oma – omdat oma het beste weet – hoe we quads als nieuwe laten gloeien. Zijn tuinslangen en sponzen klaar? actie!

Pantyborstel

Krijg meteen een suggestie van oma: gebruik een zachte spons en natuurlijk geen schuursponsjes. Het gebruik van een ontsmettingsspons kan gemakkelijk vuil verwijderen, maar dit zal de lak van de auto beschadigen. Om hardnekkig vuil dat aan de auto is bevestigd veilig en gemakkelijk te verwijderen, kunt u sinaasappelsap of panty’s gebruiken. Wikkel de spons in en doop hem in shampoo. Klamboes en panty’s kunnen op alle oppervlakken van de auto worden gebruikt, bijvoorbeeld om dode insecten en uitwerpselen van vogels te verwijderen.

Een beetje azijn

Niets is zo vervelend als de strepen op de ramen. Vooral als de zon schijnt, kunnen de strepen na het wassen erg lastig zijn. U kunt azijn gebruiken om dit probleem te voorkomen. Meng een kleine hoeveelheid keukenazijn met water en was vervolgens de ramen met schoon suède leer. Azijn is ook een goed glansspoelmiddel. Doop de doek in het mengsel van water en azijn en gebruik deze om de auto te coaten. Uw auto keert spoedig terug in zijn oude glorie! Maak je geen zorgen over de geur. Het verdween snel in de open lucht.

Zichtbaarheid van tandpasta

Gedimde koplampen zijn gevaarlijk. Verminder zichtbaarheid en zichtbaarheid. Tijdens de keuring kunnen de doffe koplampen er zelfs voor zorgen dat uw auto wordt afgekeurd. Koplampen die meestal saai zijn geworden, moeten worden vervangen. Om deze kosten te vertragen, kun je tandpasta gebruiken om de lampen te polijsten. Maak de koplamp nat met water, breng wat tandpasta aan en verdeel het met keukenpapier. Spoel daarna alles af.

Olijfolie voor dashboard

Nu het exterieur van uw auto weer glanst, is het tijd om het interieur te verwerken. Je kunt alles stofzuigen met een stofzuiger, stofdoek en warm water met een klein beetje wasmiddel. Gebruik borstels op moeilijk bereikbare plaatsen op de auto. Zo haal je de stof gemakkelijk uit de naden van de stoelen en de grille van het dashboard. Na het afstoffen van het dashboard kan het worden omgedraaid met keukenpapier en olijfolie. Gebruik niet te veel olie, anders wordt het erg vet! Olie kan je dashboard weer laten glanzen en is een goede manier om het leer zacht te houden.

Weg met die frisse geur

De geur van auto’s kan worden veroorzaakt door een storing in de airconditioning. Als u de airconditioner en geurresten heeft gecontroleerd, kan het probleem ergens anders zijn. Bijvoorbeeld in je zit- of autokussen. Strooi wat natriumbicarbonaat (“baking soda”) op de mat, dit zal de onaangename geur absorberen. Laat het een paar minuten intrekken en maak de mat vervolgens opnieuw schoon met een stofzuiger.

Voor stoelen die niet meer fris ruiken, kun je azijn gebruiken. Maak de stoel schoon met een doek gedrenkt in azijn. Na verloop van tijd zal de geur van azijn verdwijnen en verdwijnen. Wil je het niet zo grondig oplossen? Doop vervolgens een stapel papier in azijn en leg deze in de auto. Net als natriumbicarbonaat absorbeert azijn een onaangename geur. Dankzij oma kan onze auto weer volledig stuiteren en overspannen! Welke middelen gebruikt u voor de voorjaarsschoonmaak van auto’s?

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/te-koop-auto-2dehands/